Kauneuden wolttaus

Dyme X MAJ

Kauneuspalveluiden oma Wolt – MAJ tuo kauneus- ja hyvinvointipalvelut asiakkaan luokse mihin tahansa salonkitasoisina. MAJ etsi softalleen uutta ohjelmistokumppania, joka pitäisi siitä entistä parempaa huolta. Porilainen huumorintaju ja väkevät peliliikkeet yhdistivät – Dymestä valikoitui MAJn uusi softakumppani.

“Dymelle siirron jälkeen tehtiin merkittäviä teknologiavalintoja ja peliliikkeitä, jotka ovat parantaneet huomattavasti alustan toimivuutta ja tehokkuutta.“ Kertoo MAJn toimitusjohtaja Krista Huhtala-Jenks.

B.A.A.S. Beauty as a service

Kampaus, juhlameikki tai jalkahoito oman oven taa, polttareihin, hotelliin, palvelutaloon tai vaikka toimistolle tyky-iltaan? Tätä kaikkea tarjoaa kauneus- ja hyvinvointipalveluiden startup-yritys MAJ.

Kolmen siskoksen perustaman yrityksen takana jyllää vahvat arvot jokapäiväisen toiminnan kivijalkana: halu tarjota jokaiselle laadukkaat kauneuspalvelut paikasta riippumatta. Kun kivijalkaliikkeeseen ei pääse syystä tai toisesta, tulee MAJn ammattilainen paikan päälle mukanaan asiaankuuluva välineistö. Laadusta ei siis suinkaan tingitä, sillä palvelun taso on aivan kuten salongissakin.

DYME X MAJ

“Asiakastarinoita MAJlla on monenlaisia; kiireistä arkea pyörittävä perheenäiti voi tilata hiusten värjäyksen omaan olohuoneeseensa, sillä aikaa kampaajakäynnille ei ole”, kertoo Krista Huhtala-Jenks. “Palvelutalon asukas taas ei kuntonsa puolesta välttämättä pääse ollenkaan kulkemaan jalkahoitolaan, joten hoitolan on tultava hänen luo.”

Softakumppanin vaihto

MAJlla oli parisen vuotta sitten edessään suhteellisen tuttu tilanne: softatoimittajan vaihto. Dyme valikoitui uudeksi ohjelmistokumppaniksi, kun yhteinen sävel löytyi nopeasti porilaisen huumorintajun kautta. Vaikka kehitystarpeita odotti edessä vino pino, tiesivät molemmat osapuolet, että suunta olisi tästä lähtien vain ylöspäin. Siitä alkoi projekti nimeltä uusi koti softalle.

“Dymelle siirron jälkeen tehtiin merkittäviä teknologiavalintoja ja peliliikkeitä, jotka ovat parantaneet huomattavasti alustan toimivuutta ja tehokkuutta“ Krista Huhtala-Jenks.

Uusi koti softalle -projektin alkaessa Dyme otti järjestelmän haltuunsa ja teki ensi töikseen kiireisimmistä bugeista selvää. MAJn tapauksessa uusi koti softalle tarkoitti kirjaimellisesti uutta elinympäristöä, joten seuraavaksi vaihdettiin pilviympäristö.

Jo alkumetreillä alustan toimivuus koki merkittäviä parannuksia. Keskiössä oli erityisesti tehokkuuden parantaminen, jota vauhditti pilviympäristön vaihto (AWS) Amazon Web Serviceen. Alustan suorituskyky kasvoi pian jopa 90%.

Uusi koti softalle

Alussa tehtiin kehitystöitä, joilla varmistettiin alustan vakaampi tulevaisuus. Dymen kehittäjät pitivät kaiken aikaa tiiviisti huolta, että jokainen korjausliike tehtiin mahdollisuuksien mukaan mikraationa eli loppukäyttäjän huomaamatta. Käytännössä MAJn sivut pelasivat kaiken aikaa, vaikka kehitystyöt olivat käynnissä. Myös pilviympäristö vaihdettiin lähes kokonaan ilman downtimea, ja asiakas pystyi varaamaan sivuilta samanaikaisesti kauneuspalveluita.

Yksi softakehityksen parhaimmista hedelmistä olivat isot kustannussäästöt. MAJn järjestelmän kuukausittaiset kulut pienenivät kertaheitolla monta kymmentä prosenttia. Tehokkuus ei siis yltänyt ainoastaan käyttäjäkokemukseen, vaan yrittäjän lompakkoon asti.

“Aiemmin haastaviksi todetut ongelmat saatiin Dymen kanssa korjattua, kun niiden juurisyyt selvisivät” kertoo Krista Huhtala-Jenks. Datan näkyvyyteen on tällä hetkellä tehty parannuksia mm. raporttien muodossa.

Kaiken takana on softa

Tänä päivänä monen liiketoiminta pohjautuu vahvasti verkossa toimimiseen, aivan kuten MAJkin. Jokapäiväinen toiminta pyörii verkkoalustan eli softan ympärillä: palveluntarjoajat, kuten kampaajat ja meikkaajat tarjoavat siellä palvelujaan, perustavat profiilisivunsa, listaavat hinnat, tiedot palvelusta ja avaavat vapaita aikoja kalenteriin. Asiakkaat puolestaan varaavat ja maksavat palveluita kirjautuneena. MAJn järjestelmä sisältää myös hallinnan, josta käsin yrittäjät hallinnoivat ylätasolla asioita. 

DYME X MAJ

Vaikka päällepäin voisi luulla, että kyseessä on perinteinen “kevyt” verkkosivu, ei asia ole kuitenkaan ihan näin mustavalkoinen. MAJn softa vaatii huomattavan hyvän suorituskyvyn pyöriäkseen moitteettomasti yhtäaikaisten käyttäjien toimiessa sivuilla. Suorituskykyä vaatii myös maksuliikenteen sujuvuus, joka mahdollistetaan teknologialla. Kehittäjältä tämä kaikki vaatii pelisilmää, sillä jokainen käyttäjäryhmä on osattava ottaa huomioon jokaisessa asiassa.

Edelleen eteenpäin

Lähitulevaisuuden tavoitteena on saada järjestelmään yhä enemmän datan keruun ja hyödyntämisen lisäksi toimintojen automatisointia ja UX-suunnittelun eli käyttäjäkokemuksen parannuksia. 

MAJn toiminta laajenee kovaa vauhtia ja uusia ammattilaisia rekrytään jatkuvasti eri puolille Suomea. Alusta kehittyy myös kansainväliseen suuntaan, sillä tulevaisuudessa MAJ aikoo olla globaali toimija. Kesällä 2022 edessä on ison brändiuudistuksen toimeenpano, joka toteutetaan yhdessä Dymen kanssa.

MAJ logo

REFERENSSIT

MAJ on kauneusalan kasvuyritys, joka tuo kauneus- ja hyvinvointipalvelut kaikkien saataville salonkitasoisina.

Palvelut

Serverless

Palvelimeton arkkitehtuuri

Katso lisää

Uusi koti softalle

Softan ylläpito ja kehitys

Katso lisää

Ohjelmisto­palvelu

Ratkaisuja liiketoimintaan liittyviin haasteisiin ohjelmistoratkaisujen keinoin.

Katso lisää