Kesä Dymellä

Kesä 2022 ja ennätysmäärä dymeläisiä: toimiston viileän ilmastoinnin hurinassa operoi peräti neljä kesätyöntekijää vanhojen karvanaamojen vierellä. Kesän päätteeksi sytytimme koodigrillin, ja kesähessut Romo ja Teemu istuivat hiilloksen vierelle pohtimaan kuluneen kesän tapahtumia.

Miten sujui kesä Dymellä?

Jesse Romo on kolmannen vuoden aloittava devaaja-opiskelija SAMK:sta, peli-striimaaja ja alanvaihtaja. Romon neljä kuukauden pituinen kesäpesti Dymellä on ollut ensi kosketus niin aitoon ohjelmistokehitykseen, kuin työelämäänkin. “Kesä on sisältänyt web-kehitystä asiakasprojekteissa. Olen tehnyt paljon Angularilla fronttihommia, eli sitä mikä näkyy koodin takaa ulospäin” Jesse Romo luonnehtii.

Kokin ura jäi, sillä jatkuva kiire ei ollut häntä varten. “Devaajan työpäivään ei toki ikinä kuulu deadlinet tai stressi” Romo naurahtaa. Ohjelmistokehitys tuntuu hänestä silti tällä hetkellä omalta jutulta, jossa eniten kiehtoo ongelmien ratkaiseminen ja niitähän riittää.

Onko tämä kesä Dymellä tuonut joitakin uusia näkemyksiä? “Olen huomannut ainakin sen, että oikeasti tykkään tehdä tätä ja olen oppinut konkreettisesti paljon Dymellä” Romo fiilistelee.

profiilikuva DYME

Jesse Romo

  • 29 v, kotoisin Karkusta.
  • 3. vuoden starttaava devaaja-opiskelija SAMK:sta.
  • Luonteeltaan spesialisti: haluan olla muutamassa asiassa tosi hyvä mieluummin, kuin osata kaikkea vähän.
  • Harrastuksena peli-striimaus, tällä hetkellä menossa Warframe-vaihe.
  • Tulevaisuudessa: haluan olla full stack developer.

Romon lempi meemi toimii tilanteessa kuin tilanteessa. 

Ennakkoluulot ohjelmistokehityksestä osoittautuivat vääriksi

Teemu Mäkiselle Dymellä vietetty kesä oli ensimmäinen ohjelmistokehityksen parissa. Kesätyöt luonasivat hyvin, ja ennakkoluulot menivät ohjelmistokehityshommista uusiksi. Teemu luuli aiemmin, että projekteissa työskentely olisi monimutkaisempaa, mutta nyt hän näkee softahommissa yhtäläisyyksiä aiempien kokemustensa perusteella rakennustöihin: “Ohjelman koodi on omanlaisensa työmaa tai kokonaisuus, johon rakennetaan ajan kanssa aina lisää toiminnallisuuksia. Lisäksi apua saa tarvittaessa työkavereilta”.

“Työtehtävät olivat kesän aikana yllättävän isoja, kuten kokonaan uuden sivun tekeminen toiminnallisuuksineen päivineen. Positiivinen yllätys oli se, että oma huijarisyndrooma katosi aika nopeasti, kun huomasin, että aika paljon sitä oikeastaan osaankin jo. Ensin sain rauhassa opetella juttuja ja kesän lopulla Flutter ja Dart-kielikin sujuivat hyvin, vaikka alkukesästä ei olisi lähtenyt riviäkään.” Teemun sanoin Dyme-kesästä jäi kaikin puolin hyvä fiilis.

profiilikuva DYME

Teemu Mäkinen

  • 22 v, kotoisin Kankaanpäästä.
  • 3. vuoden starttaava devaaja-opiskelija SAMK:sta.
  • Taustalta löytyy kokemusta niin kassahenkilönä, kuin kärryjärjestelijänä toimimisesta.
  • Harrastuksina sulkapallo ja lenkkeily.
  • Dyme-kesän mieleenpainuvin hokema kuului usein Kaitsun ja Maken suusta “ei muuta, ku kovaa ajoo.”

Kesähommista hyvät pohjat jatkolle

“Kuluneena kesänä meillä oli ennätysmäärä harjoittelijoita, jotka saivat toimia yhdessä ja kehittää vertaistensa kanssa tiimityötaitoja. Jätkien tekemistä oli mukava seurata. Dymellä harjoittelun aikana tavoitteena on rakentaa jokaiselle oma teknologinen mukavuusalue, jonka sisältä lopulta löytyy oikeita projektitöitä. Tarkoitus on antaa aito kuva ohjelmistotyöstä Dymellä ja sellainen kokemus- ja osaamispohja, jonka päälle kelpaa lähteä rakentamaan lisää” kuvailee Markus Suula.

Lue lisää ja hae meille töihin: