Sisällöntuottajan uusi maailma on täällä.

Dyme CMS – Sisällönhallintaa edelläkävijöiden makuun.

Dyme CMS on sisällönhallintajärjestelmä
edelläkävijöille. Sillä hallitset yrityksesi kaikkia sisältöjä yhdeltä sivulta helposti, ilman teknistä osaamista. Olipa kyseessä sitten pikkuputiikki
tai tehdas keskittymä, teemme sisällönhallinnasta sinulle helpompaa.

Sisällönhallinnan ei tarvitse olla kankeaa ja työlästä.

Jos yritykselläsi on käytössä järjestelmiä, infotauluja tai oma sovellus, jonka sisältöihin et pääse käsiksi olematta ohjelmointinero, on Dyme CMS suunniteltu juuri sinulle. Selaimella toimiva ohjelma antaa avaimet tiedon muokkaukseen ja lisäämisen yhdeltä sivulta käsin, joka linkittyy suoraan haluamiisi laitteisiin. Fiksu sisällönhallinta ei vaadi ulkopuolista apua tai monia mutkia kiireisen arjen keskellä. 

Näin se toimii

Yhteisellä matkallamme aina yhteydenotosta valmiin CMS-järjestelmän käyttöön, tiedät aina missä projekti etenee ja saat olla mukana vaikuttamassa lopputulokseen. Projektin kokonaisaika riippuu tapauksesta.

1. Ota yhteyttä
Ota meihin yhteyttä ja kerro oma sisällönhallinnan tarpeesi. Me vastaamme sinulle ja kysymme tarkentavia kysymyksiä.
2. Kick-off
Pidämme yhteisen kick-off-palaverin, jossa käymme tarkemmin läpi tarpeen, kuten millaista tietoa CMS-järjestelmässä halutaan hallita. Suunnittelun jälkeen saat selaimella toimivan järjestelmän päivässä käyttöön omilla tunnuksilla. Järjestelmä on vielä tässä kohtaa tyhjä, mutta pääset mukaan prosessiin heti alussa.
3. Sisältömallien suunnittelu
Seuraavaksi suunnittelemme yhdessä sisältömallit eli mitä sisältöä järjestelmässä halutaan hallita. Eri sisältömalleja ovat esimerkiksi tekstikentät, tuotedata tai videosisältö. Luomme halutut mallit, jonka jälkeen järjestelmään voi alkaa syöttää oikeaa dataa. Nyt voit luoda tunnuksia muillekin yrityksesi sisällä. Tämä kaikki tapahtuu viikon sisällä.
4. Integraation opastus ja toteutus
Integraatio toisen järjestelmän välille tapahtuu ohjeiden avulla. Ohjeistamme liittämisen yhteisessä palaverissa sekä annamme avuksi kattavan kirjallisen ohjepaketin. Tämä mahdollistaa integraation toteuttamisen nopeasti. Jos kuitenkin asiakkaanamme haluat, että hoidamme kaiken teille valmiiksi, onnistuu sekin erikseen sopimalla.
5. Käyttöopastus "hand over"
Seuraavaksi käymme läpi yhdessä järjestelmän käytön, kuten mistä ja miten sisältöä syötetään.
6. Ylläpito ja kehitys
No niin, kaikki on valmista! Järjestelmä toimii ja jäljellä on enää ylläpito eli tekninen seuranta ja tarvittavat järjestelmän turvallisuuden takaavat päivitykset. Tarpeiden muuttuessa kehitysmahdollisuudet ovat rajattomat ja järjestelmään voidaan lisätä muun muassa uusia datamalleja.
Previous
Next
Tee niinkuin Sipe ja päivitä firman prosessi- ja sisäiset ohjeet ilman turhia mutkia Dyme CMS-järjestelmän avulla.

Sisäinen tiedonjakokeskus

Sipen työkalupakkiin kuuluu firman ajankohtaisten tietojen päivittäminen intranettiin ja infotauluihin aina ajantasalla olevaksi. Joku voisi luulla, että siihen menee päivässä isompi tovi, mutta selaimella toimivan Dyme CMS-järjestelmän kautta hän päivittää tietoa nopeasti mistä vain ja milloin vain. Työkaverit pysyvät tyytyväisenä ja kaikki tieto on turvallisissa käsissä.

Tavoita asiakkaat

Bertta päivittää firman blogia ja verkkosivuja jatkuvasti. Verkkosivuilla on paljon tuote ja ruokareseptitietoja. Dyme CMS on tuonut Bertan työhön ison avun, sillä nyt hän syöttää tietoa helposta selainnäkymästä kaikkialle. Blogitekstit taittuvat helposti kuva- ja videomateriaalin saattelemana.

Tavoita kohderyhmä sisällön avulla, jonka luomiseen ei ole kulunut turhaa aikaa.
Haluaisitko saada varastosaldot, sisäiset ohjeet tai linjaston prosessitedot suoraan puhelimeesi?

Syötä sisältöä suoraan omaan taskuun

Dyme Sovelluspalvelulla sorvataan liiketoimintaasi tehostava mobiiliappi, jonka sisältöjä voit hallita täysin itse yhdistämällä siihen Dyme CMS-järjestelmän. Tärkeää dataa voidaan viedä appin kautta henkilöstön, asiakkaiden tai yhteistyökumppaneiden taskuun.

Mitä tietoa Dyme CMS-järjestelmällä voidaan hallita?

Sisäinen intranet

Henkilöstöasioiden, ohjeiden sekä materiaalipankin ajantasaisten sisältöjen muokkaus ja julkaisu.

Infotaulut

Tiedot infotauluihin yhdestä paikasta selaimella.

Mobiilisovellus

Yrityksesi oman mobiilisovelluksen sisältöjen muokkaus ja lisäys.

Artikkelit ja blogi

Artikkelien ja blogipostausten tekstien syöttö sivuille salaman nopeasti tai ajastettuna.

Yhteistyökumppanin järjestelmä

Ajantasaisten tietojen päivitys yhteistyökumppanin järjestelmään.

Tai jotain muuta?

Ota meihin yhteyttä ja kerro tarpeesi.

Tehdäänkö sisällönhallinnasta teille helpompaa?

Kysy meiltä

Aikataulu yhteydenotosta aina valmiin järjestelmän käyttöön on tapauskohtaista. Integraation luominen ohjeiden avulla nopeuttaa prosessia.

Kaikki järjestelmässä oleva tieto sijaitsee pilvessä, eikä siihen ole pääsyä sen ulkopuolisilta henkilöiltä. Voit siis rauhassa nauttia helpommasta arjesta samalla, kun me pidämme tietoturvan mallillaan. Asiakkaana
voit myös itse kontrolloida kuka pääsee mihinkin
sisältöön käsiksi.

Järjestelmän hinta muodostuu alkumaksusta ja kuukausittaisesta ylläpitomaksusta. Hinta sisältää suunnittelupalaverit sekä
käyttöönoton, kuten integraation ohjeet.
Tilanteesta riippuen, autamme integraation
asettamisessa, joka vaikuttaa myös lopullisiin
kustannuksiin.

Edelläkävijöiden makuun. Mitä sinä edellä, sitä muut perässä.
Me uskomme, että sisällönhallinnan ei tarvitse
olla monen järjestelmän ja mutkan takana.

Aletaanko hommiin?