Serverless

Palvelimeton arkkitehtuuri

Serverless-arkkitehtuuri tarkoittaa palvelimetonta teknologiaa, joka toimii tapahtumapohjaisesti. Se sopii skaalautuvuutensa vuoksi erinomaisesti palveluille, joiden liikenne on piikittäistä. Serverlessissä sovelluksen toiminnallisuutta tarjotaan pilvipalveluna, joka toimii ilman, että käyttäjän tarvitsee huolehtia palvelinten ylläpidosta. 

Miksi valita Serverless?

Kustannussäästöt

Serverless ei sisällä kiinteitä kustannuksia, kuten palvelimet. Pilvipalveluna toimiva Serverless maksaa käytön mukaan, jonka vuoksi se sopii mainiosti järjestelmiin, joiden kysyntä on ns. piikittäistä. Jos esimerkiksi web-sovellus on suurimman osan aikaa kuukaudesta hiljainen, se ei myöskään aiheuta kuluja. 

MAJn verkkopalvelun suorituskyky kasvoi jopa 90%, ja kiinteät softakulut putosivat merkittävästi kehityksessä käytetyn Serverless-teknologian ansiosta.

Skaalautuvuus kysyntäpiikeissä

Liikenteen ollessa vähäistä Serverless ei puksuta täysillä, vaan säästelee voimiaan ruuhkapiikkeihin. Näin järjestelmä jaksaa hyvin isommankin kuormituksen kaatumatta ja siksi se soveltuu erityisen hyvin järjestelmille, joiden kävijäliikenne ei ole tasaista. Hyviä esimerkkejä tällaisista palveluista ovat esimerkiksi lipunmyyntipalvelut. 

Kuvitellaan, että lippupalveluun avautuu kauan odotetun konsertin lipunmyynti. Liikenne kasvaa sekunneissa kymmeniin tuhansiin ja palvelimet ylikuormittuvat. Ruuhkan seurauksena verkkopalvelu kaatuu ja asiakkaat siirtyvät turhautuneina ostamaan lippunsa muualta. Ilmiöllä on suora negatiivinen vaikutus myyntiin ja yrityksen tulokseen.

Serverless puolestaan kestää isommankin kuormituksen skaalautuvuutensa ansiosta ja myyntitapahtumat menevät moitteettomasti läpi ruuhkan aikana. Tärkeät myyntituotot saadaan talteen, jonka lisäksi asiakkaat ovat tyytyväisiä hyvään ostokokemukseensa.

Siirtyminen on helppoa

Palvelimista luopuminen on mahdollista aloittaa osittain. Serverless voi siis korvata kaikki palvelimet tai osan niistä. Tämä mahdollistaa nopean aloituksen ilman palvelimen konfigurointia. Kehittäminen aloitetaan vikkelästi, eikä prosessi vaadi sen monimutkaisempia vaiheita.

Kiinnostuitko Serverless-teknologian mahdollisuuksista ja haluat tietää, voisiko ratkaisu sopia teidän tilanteeseenne?

Palvelut

Serverless

Palvelimeton arkkitehtuuri

Katso lisää

Uusi koti softalle

Softan ylläpito ja kehitys

Katso lisää

Ohjelmisto­palvelu

Ratkaisuja liiketoimintaan liittyviin haasteisiin ohjelmistoratkaisujen keinoin.

Katso lisää

Kysyttävää?

Raapusta viesti tai pirauta puhelimeen. Vuosien kokemuksestamme voi olla apua tarpeeseenne.